Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under måndagskvällen landade de svenska VM-hjältarna på Arlanda terminal 2. Det var ett gäng trötta, men otroligt glada guldmedaljörer som uppvaktades med guldhjälmar och rosor vid ankomsten.
 
I lördags försvarade landslaget VM-guldet och efter sightseeing och shopping i Peking är truppen på väg hem till Sverige.
 
I lördags vann Sverige VM-guld i Kina genom att besegra Ryssland med 1-0 i finalen. På den efterföljande banketten fick tre svenska spelare fina utmärkelser.
 
Sverige försvarade sitt VM-guld genom att besegra Ryssland med 1-0 i lördagens VM-final i Kina. Camilla Johansson blev stor matchhjälte med sitt segermål som kom i den första halvleken.
 
Lördag 07.00 (svensk tid): Sverige möter Ryssland i VM-final i Chengde, Kina. På svenskbandy.se ser du Sveriges laguppställning.
 
 
Dam-VM pågår för fullt i Chengde i Kina. På lördag skall mästarna koras. Samtliga matcher spelas på en sjö i en park. Bandyn har därmed - tillfälligt - hittat tillbaka till sina rötter. För det var på sjöis som allting började.
 
Magnus Alm har avslutat sin anställning på Svenska Bandyförbundet. Den som kommer att ta över delar av Magnus uppgifter under resterande del av säsongen är Kristian Marosi.
 
Sverige är klart för VM-final i Kina sedan man besegrat Norge med 5-0 i fredagens semifinal.
 
Torsdagen den 11 januari 2018, sista gruppspelsmaten mot Norge, en mer eller mindre betydelselös match då varken Norges eller Sveriges placeringar kunde förändra förutsättningarna inför semifinalerna.
 
Det blev svensk seger med hela 9-0 i den avslutande gruppspelsmatchen mot Norge under torsdagen.
 
Onsdag 10 januari 2018: Dags för den match i gruppspelet som alla svenska spelare väntat på, ett möte mot Ryssland kl 15.50.
 
Spelprogrammet i dam-VM har ändrats. Kvartsfinalerna har tagits bort och istället har playoff- och placeringsmatcher införts. Dessutom spelas nu semifinalerna dagen innan bronsmatchen och VM-finalen.
 
27-28 januari ställs Sveriges P15-landslag mot Finland i en dubbellandskamp i Nora och Örebro. Förbundskaptenen Göran Boström har kallat 16 spelare till samlingen.
 
Det blev svensk förlust mot Ryssland under onsdagen. Anfallsstjärnan Tatiana Gurinchik blev tremålsskytt när Ryssland vann med 3-1. Sveriges mål gjordes av Matilda Svenler.
 

weber-logo

 

NYA-nomad_logo_470

 

LoggaFärdig-copy

Postadress:
Hammarby IF BF - Bandy
Zinkensdamms IP, Box 17 116
10462 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-428 8752, 070-8397060
Fax: 08-428 8751
E-post: This is a mailto link

Se all info