Hoppa till sidans innehåll

Hammarby Bandyskola


Anmälan till Skridsko- och bandyskolan säsongen 20/21 är öppen och finns på den här länken: https://hammarbybandy.se/bandyskolan/

SÄSONGEN 2020/2021

Vi inom Hammarby Bandy tycker att bandy är en av världens finaste sporter. Efter att ha varit med i vår bandy- eller skridskoskola, tror och hoppas vi att du tycker detsamma. I år vänder sig vår skridsko- och bandyskola till till killar födda 2012 – 2015 resp. tjejer födda 2009 – 2015. Om ert barn är äldre eller yngre, hör av er till oss så hjälper vi er att hitta en lösning att få prova på skridskor/bandy (kontaktuppgifter längst ner på sidan).

Bandy är en sport för tjejer och killar som tycker om att åka skridskor och ”trixa” med bollen. Att du gillar att vara utomhus och får massor av frisk luft är en förutsättning. 

Visste du förresten att bandy är en av världens snabbaste lagsporter, mycket snabbare än ishockey? Om du går och tittar på någon av Hammarby A-lags matcher i elitserien ser du hur fort det går.

Kom och prova på! 

Skridskoskolan

I år kommer vi att börja på lördagen den 7 november på Zinkensdamms bandyplan. Vi kör varje lördag under hela säsongen, med uppehåll vecka 52 och 53, och avslutning den 27 februari. Tiderna är lördag, klockan 09.00 till 10.00!

På skridskoskolan tränar vi utan klubba och du behöver inga särskilda förkunskaper. För de allra minsta nybörjarna är förälder eller annan medföljande vuxen välkommen att vara med på isen om han/hon har skridskor och hjälm på sig. Medföljande vuxen behöver inte heller ha några särskilda förkunskaper utan behöver bara klara sig på isen utan hjälp.

Skridskoskolan vänder sig till dig som är nybörjare eller vill bli bättre på skridskorna. Även ni som redan gått skridsko- eller bandyskolan tidigare och vill bli ännu bättre på skridskorna är välkomna. Vi delar in grupperna så att alla får delta på en lagom nivå.

Bandyskolan

Bandyskolan vänder sig först och främst till barn som inte är helt nybörjare på skridskor och som också vill träna med klubba och boll. Bandyskolan börjar sönag den 8:e november på Zinkensdamms bandyplan. Vi kör varje söndag under hela säsongen, med uppehåll vecka 52 och 53, och avslutning den 28 februari.
Tider: 16.00-17.00 är både killar och tjejer välkomna.
17.00-18.00 har vi separat träning för enbart tjejerna (tjejer som har varit med första timmen får stanna kvar och vara med även här om de vill). 

Här lär vi oss grunderna i att spela bandy: åka skridskor, passa och skjuta. Vi kommer även att gå igenom hur man spelar i ett lag och hur man är på isen mot sina kompisar, ledare och domare.

Obligatorisk utrustning

För att barnen inte ska skada sig är det obligatoriskt med en godkänd hjälm, för de som är med på bandyskolan måste hjälmen vara försedd med galler, vi rekomenderar att även barnen som deltar i skridskoskolan har galler på hjälmen.  Barnen måste dessutom ha ett halsskydd (för bandy/hockey).  Konståkningsskridskor är inte tillåtna.

Vi rekommenderar skridskor med snörning, s.k. skalskridskor med spänne minskar rörligheten i vristerna och har oftast oslipbara skenor.

Alla träningstider kommer att läggas upp i kalendern på den här länken:

https://www.hammarbyifbandy.se/HammarbyBandyskola/Bandyskolekalendern/

OBS: Det är valfritt om man vill köra enbart Skridskoskola, Bandyskola eller båda två, allt ingår i avgiften! Säsongsavgiften är 1000 kronor per barn.

Ledare

Skridsko- och bandyskolan leds av tränare och spelare från Hammarby Bandys ungdoms- och seniorverksamhet. Hammarby Bandy är en ideell förening och i varje grupp behöver också vårdnadshavare hjälpa till både på och utanför isen. Om du vill vara med och engagera dig kan du ange det i anmälningsformuläret samtidigt som du anmäler ditt barn eller kontakta Jonna Nyman på This is a mailto link / 070 36 32 506. Hammarby Bandy tillhandahåller en introduktionsutbildning för de vårdnadshavare som väljer att vara med som ledare/tränare.

Anmälningsformulär

Om ni har frågor om skridsko- och bandyskolan kontakta
Jonna Nyman på Hammarby Bandys kansli:
070 36 32 506 / This is a mailto link.

Betalningsinformation finns i anmälningsformuläret.

Uppdaterad: 31 OKT 2017 23:50 Skribent: Jonna Nyman

weber-logo

 

NYA-nomad_logo_470

 

LoggaFärdig-copy

Postadress:
Hammarby IF BF - Bandy
Zinkensdamms IP, Box 17 116
10462 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084288752, 0708397060
Fax: 084288751
E-post: This is a mailto link

Se all info