Hoppa till sidans innehåll

Sponsorer


Varför behövs sponsorer?

Sponsorer gör det möjligt.

Varje lag har sin egen ekonomi och snart börjar vi få kostnader, för allt från skridskoslip till istider. Inte alla lag lyckas få in sponsorer och då måste fler av oss sälja mer korv eller betala mer i avgifter, något som inte alla har möjlighet till. Sponsorer gör det därför direkt möjligt för fler barn och ungdomar att få vara med i en fin verksamhet. 

Hur får vi sponsorer till PF06?

Sponsorer hittar vi bland våra egna kontakter. Ofta är det din arbetsgivare, eller en lokal butik eller frisören där du är stamkund som blir sponsor för att du frågade.


Vad är det man sponsrar?

Hammarby Ungdomsbandy är en breddidrottsförening som inte bara utvecklar bandyspelare utan också lär ungdomar ta ansvar för sig själva och varandra. Bandyn blir ofta en positiv gemenskap även utanför isen. Sponsorer gör det möjligt för fler barn och ungdomar att få vara med i en fin verksamhet.

Men allt detta positiva händer inte av sig självt. Det är många som tillsammans gör det möjligt. Ledare som kan bandy, föräldrar som organiserar verksamheten och sponsorer som skapar resurserna som behövs. Pengarna kan konkret gå till material, såsom tränings och matchtröjor, träningstider eller gemensamma aktiviteter.

Laget kommer inom ett par år att behöva: Tränings och matchtröjor för 5000-10000kr, Målvaktsutrustningar (beg.) 5000kr Skridskoslipmaskin (beg.) ca 4000kr,  Istider för kanske 5000kr per år. Avgifter för cuper ca 1500kr per cup per tio spelare. Subvention av värmeställen som alla spelare längtar efter 5000kr, Tryckkostnaden för klubbmärke och sponsorsloggor på träningströjor, värmeställ mm.

Vad får sponsorn tillbaka?

I grunden handlar det om att Sponsorn känner sig delaktig i en bra ungdomsverksamhet. Större företag talar om att vara en god samhällsmedborgare "corporate citizen" och det är vad detta handlar om. "Tillsammans gör vi det möjligt"

Många företag pratar sedan själva om sponsorskapet för att genom sitt engagemang stärka relationer med anställda och med kunder.

Självklart får företaget sin logotype på vår lagsida, på vår kalender eller på framtida värmeställ, men just den exponeringen är rent krasst inte det viktigaste. Det bästa är att hitta former för att göra något tillsammans med en generös sponsor. Kanske ha skridskolek med personalen eller liknande.


Vad betalar en sponsor?

Det är helt upp till varje enskild överenskommelse. Vi kan tänka i nivåer om 10 000kr, 5 000kr, 1 000kr eller 500kr.

På alla nivåer får sponsorn sin logga på lagets hemsida och på vår A3-poster. För att få sin logga tryckt på framtida värme-ställ behöver man tänka på att få pengar över efter tryckkostnaden.


Jag vet någon som jag tror är intresserad, hur ska vi gå vidare?

Prata med lagledaren.

Uppdaterad: 15 NOV 2015 21:49

weber-logo

 

NYA-nomad_logo_470

 

LoggaFärdig-copy

Postadress:
Hammarby IF BF - Bandy
Zinkensdamms IP, Box 17 116
10462 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084288752, 0708397060
Fax: 084288751
E-post: This is a mailto link

Se all info